۲۷/۲۱۴۸-۶۶۵/۰-۵۰۶/۰۷۴/۳۶۰۰۰/۰۴۷۰/۰۴۵۷/۰۰۲۶/۲
۱۱۹/۰۲۵۵/۴۰۰۰/۰

۰۳۷/۰۴۹۵/۰۶۲۱/۰

۹۳/۶۷۰-۰۳۶/۲-۰۴۳/۰

۹۶/۲۶۷۲۴-۱۰۷/۲-۰۳۶/۰

۶۹/۵۰۲۷-۵۸۱/۰-۵۶۱/۰

۳۰/۵۱۴۵۹۴/۱۱۰۰۰/۰

۷/۱۱۸۲۷-۸۸۲/۲-۰۰۴/۰

مقدار احتمال (یا سطح معنی‌داری) F برابر با ۰۰۰/۰ است. چون این مقادیر کمتر از ۰۵/۰ است، ‌بنابرین‏ فرض صفر در سطح اطمینان ۹۵ ‌درصد رد می‌شود. یعنی مدل معنی‌داری وجود دارد.میزان ضریب تعیین یا برابر با ۴۷/۰ است. مقدار آماره دوربین واتسون برابر با ۰۲/۲ است که این مقدار عدم وجود خودهمبستگی را نشان می‌دهد ( تأیید یکی دیگر از پیش فرض‌های مدل).

‌بنابرین‏ همان گونه که در مدل دیده می شود مقدار t برای برابر با ۲۵/۴ ، برای برابر با ۰۳/۲- ، برای برابر با ۱۰۷/۲- , برای برابر با ۵۹/۱۱ و برای برابر با ۸۸/۲- به دست آمده است که همگی در ناحیه رد فرض قرار می گیرند یعنی متغیرهای ذکر شده در سطح ۹۵ درصد ‌معنا دارند مقدار t برای عرض از مبداء برابر با ۶۶/۰- و برای متغیر برابر با ۴۹۵/۰ و برای متغیر برابر با ۵۸۱/۰- به دست آمده است که هر سه مقدار در ناحیه عدم رد فرض صفر قرار دارند یعنی این متغیرها معنادار نیستند ‌بنابرین‏ مدل به صورت زیر نوشته می شود:

با توجه به نتایج حاصله متغیر تغییرات سود عملیاتی غیر منتظره ( ) از اختلاف بین سود عملیاتی گزارش شده و سود عملیاتی پیش‌بینی شده با بهره گرفتن از مدل، که همان باقیمانده های مدل برآورد شده می‌باشد، محاسبه می شود.

۴-۳-۳٫ آزمون مفروضات آماری

در این بخش آزمون مفروضات آماری مربوط به مدل های محاسبه سود اصلی غیر منتظره و تغییرات آن (مدل های ۱ و ۲) شامل بررسی نرمال بودن باقیمانده ها، همسان بودن واریانس باقیمانده ها، استقلال باقیمانده ها و عدم وجود هم‌خطی بین متغیرهای مستقل و نتایج حاصل از آن ارائه می‌گردد.

با توجه به نتایج حاصل از آزمون کولموگروف-اسمیرنف که در نگاره ۴-۵ ارائه شده است مشاهده می شود که باقیمانده حاصل از مدل های شماره ۱ و۲ تحقیق در سطح اطمینان ۹۵% همگی از توزیع نرمال برخوردار هستند به طوری که احتمال مربوط ‌به این آزمون برای هر دو مدل بزرگتر از ۰۵/۰ می‌باشد.

نگاره ۴-۵٫ نتایج آزمون نرمال بودن باقیمانده مدل های ۱ و ۲ تحقیق

مدل

آماره کولموگروف-اسمیرنف

سطح معنی داری

مدل شماره ۱

۶۵۸/۰

۷۸۰/۰

مدل شماره ۲

۵۰۷/۰

۹۵۹/۰

برای تشخیص هم‌خطی (وجود ارتباط خطی معنی دار بین متغیرهای مستقل مدل) همان گونه که در نگاره ۴-۶ قابل مشاهده می باشد مقدار آماره VIF برای تمامی متغیرهای مستقل از ۵ کوچکتر بوده و مقدار آماره TOL نیز برای تمامی متغیرها نزدیک به عدد یک می‌باشد. لذا، فرض عدم وجود هم‌خطی بین متغیرهای مستقل هر دو مدل شماره ۱و ۲ مورد تأیید قرار می‌گیرد.

نگاره ۴-۶٫ نتایج آزمون عدم وجود هم‌خطی بین متغیرهای مستقل مدل های ۱ و ۲ تحقیق

مدل

آماره

مدل ۱

VIF

۰۰۴/۱

۰۴۳/۱

۰۰۲/۱

۰۴۸/۱

۱۲۰/۱

۱۷۷/۱

TOL

۹۹۶/۰

۹۵۸/۰

۹۹۸/۰

۹۵۴/۰

۸۹۳/۰

۸۴۹/۰

مدل ۲

VIF

۰۲۲/۱

۰۴۰/۱

۰۲۱/۱

۰۰۷/۱

۰۵۹/۱

۱۱۴/۱

۱۶۸/۱

TOL

۹۷۹/۰

۹۶۱/۰

۹۸۰/۰

۹۹۳/۰

۹۴۴/۰

۸۹۷/۰

۸۵۷/۰

برای بررسی استقلال باقیمانده ها از آماره دوربین-واتسن[۵۰] استفاده شده است. اگر مقدار آماره دوربین واتسن نزدیک به عدد ۲ باشد، می توان استقلال باقیمانده ها را بپذیریم. با توجه به نتایج ارائه شده در نگاره های ۴-۳ و ۴-۴ مقدار آماره دوربین واتسون برای هر دو مدل شماره ۱ و ۲ نزدیک به عدد ۲ می‌باشد (۲۹۵/۲ و ۰۲۶/۲) از این رو استقلالباقیماندههاپذیرفته می شود.

همچنیناز نمودار پراکنش باقیمانده های استاندارد شده در مقابل پیش‌بینی های استاندارد شده برای بررسی همگنی واریانس استفاده شده که وجود تقارن حول خط صفر و عدم وجود روند در نمودار مذکور نشان دهنده همگنی در واریانس می‌باشد.

۴-۴٫ نتایج حاصل از آزمون فرضیات

در این قسمت، مدل های ذکرشده در فصل سوم با بهره گرفتن از روش تحلیل پانلی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته و فرضیات تحقیق مورد آزمون قرار می گیرند. آزمون مفروضات آماری مربوط به مدل های تحقیق شامل بررسی نرمال بودن باقیمانده ها، همسان بودن واریانس باقیمانده ها، استقلال باقیمانده ها و عدم وجود هم‌خطی بین متغیرهای مستقل نیز همراه با توضیحات و نتایج حاصل از آن، بعد از نتایج آزمون فرضیات به صورت جداگانه ارائه خواهد شد.

۴-۴-۱٫ نتایج آزمون فرضیه اول تحقیق

هدف فرضیه اول تحقیق بررسی رابطه بین سود عملیاتی غیر منتظره و درآمد های غیرعملیاتی در صورت اعمال مدیریت سود از طریق جابجایی میان درآمدهای عملیاتی و درآمدهای غیرعملیاتی می باشد که فرضیه آماری آن به صورت زیر قابل تعریف است:

:در صورت اعمال مدیریت سود از طریق جابجایی میان درآمدهای عملیاتی و درآمدهای غیرعملیاتی، با افزایش سود عملیاتی غیرمنتظره، از میزان درآمدهای غیرعملیاتی کاسته نخواهد شد.

:در صورت اعمال مدیریت سود از طریق جابجایی میان درآمدهای عملیاتی و درآمدهای غیرعملیاتی، با افزایش سود عملیاتی غیرمنتظره، از میزان درآمدهای غیرعملیاتی کاسته خواهد شد.

جهت بررسی رابطه میان سودعملیاتی غیر منتظره و درآمد های غیرعملیاتیهمانطور که در فصل سوم بیان شد از مدل ارائه شده توسط مک وی (۲۰۰۶) استفاده شده است که یک مدل رگرسیون تک متغیره بوده و به صورت زیر تعریف شده است:

نتایج حاصل از آزمون به شرح نگاره ۴-۷ می‌باشد.

نگاره ۴-۷ نتایج حاصل از آزمون فرضیه اول تحقیق

متغیرهای مدل

ضریب

آماره

سطح

معنی داری

آماره

سطح

معنی داری

ضریب

تعیین

ضریب

تعیین تعدیل شده

آماره

۰۹۰/۰

۱۸۰/۱

۲۳۸۸/۰

۲۶۷/۵

۰۲۲/۰

۰۱۴/۰

۰۱۲/۰

۰۴۹/۲

۰۲۰/۰-

۹۳۲/۱-

۰۵۴۱/۰

با توجه به نتایج، مقدار احتمال (یا سطح معنی‌داری) F برابر با ۰۲۲/۰ است. چون این مقادیر کمتر از ۰۵/۰ است، ‌بنابرین‏ فرض صفر در سطح اطمینان ۹۵ ‌درصد رد می‌شود. یعنی مدل معنی‌داری وجود دارد.میزان ضریب تعیین یا برابر با ۰۱/۰ است. مقدار آماره دوربین واتسون برابر با ۰۴/۲ است که این مقدار عدم وجود خودهمبستگی را نشان می‌دهد.

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...