فصل پنجم

۵

نتیجه ­گیری و پیشنهادات

فصل پنجم

نتیجه ­گیری و پیشنهادات

۵-۱ مقدمه

در فصل اول پژوهش حاضر کلیات طرح مطرح شد. فصل دوم به مبانی نظری اختصاص داشت . در فصل سوم متدولوژی پژوهش بیان گردید و در فصل چهارم نتایج حاصل از مطالعه می‌دانی مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفت و فرضیه ­های پژوهش آزمون شدند . در این فصل ابتدا خطوط کلی تحقیق مرور می­ شود و در ادامه بر اساس یافته ­های پژوهش به بحث و نتیجه ­گیری پرداخته و پیشنهاداتی ارائه می­گردد.

۵-۲ یافته ­های تحقیق

نتایج و یافته ­های مهمی که از طریق این پژوهش حاصل شده­است طی موارد زیر قابل ذکر ‌می‌باشد:

۱- در پاسخ به سوال اول تحقیق کارت امتیازی متوازن بر اساس مقادیر واقعی به­دست آمده از پرسشنامه ­ها و آمار و ارقام موجود در مدارک و مستندات سازمان تشکیل شد که نتایج حاصل در جدول ۴-۱۰ ذکر شد.

۲- با توجه به نتایج تحلیل منظر مالی از سوال دوم تحقیق، در این دیدگاه، چون برای شاخص­ های مالی مقادیر عددی، طبق آمار و مستندات مشخص بوده لذا برای سنجش آن ها از پرسشنامه استفاده نشده است. سنجه­ های مالی یکی از اجزای مهم روش ارزیابی متوازن به ویژه در عرصه کسب و کار و خدمات هستند. هدف نهایی سازمان، تحقق مأموریت و برآورده ساختن نیازهای مشتریان است. در شاخص­ های مالی، گمرکات استان آذربایجان شرقی به ویژه در جذب درآمد عملکرد کاملا موفقی داشته است. میانگین کلی درصد تحقق شاخص ­ها در این دیدگاه ۷۵/۹۳ درصد ‌می‌باشد و این نشان می­دهد سازمان توانسته در بعد مالی به اهداف تعیین شده، دست پیدا کند. گمرکات استان آذربایجان شرقی با توجه به دیدگاه مالی و راهبردها در این دیدگاه که در برگیرنده افزایش درآمدها و کاهش هزینه­ ها است، توانسته موفق عمل کند.

۳- نتایج به­دست آمده از تحلیل منظر مشتریان در سوال دوم تحقیق نشان می­دهد که از ۴ شاخص که با ۹ سوال در پرسشنامه مشتریان سنجیده شده­است در حدود۶۹ درصد پاسخ ­دهندگان امتیاز بالای ۳ را داده ­اند که با بهره گرفتن از آزمون T امتیاز میانگین در حدود ۴۰/۳می­باشد و این نشان می­دهد که در این دیدگاه گمرکات استان آذربایجان شرقی به نحو خوبی عمل ‌کرده‌است. میزان درصد تحقق شاخص­ های مشتریان برگرفته شده از برنامه راهبردی گمرکات استان آذربایجان شرقی ‌در مورد تمام شاخص ­ها کمتر از ۱۰۰ درصد است و میانگین کلی درصد تحقق اهداف نیز ۶۹ درصد ‌می‌باشد که نشان می­دهد سازمان توانسته در این دیدگاه به ۶۹ درصد اهداف تعیین­شده دست پیدا کند، یعنی در کل ‌می‌توان گفت شاخص­ های مشتریان در کارت امتیازی متوازن گمرکات استان آذربایجان شرقی تحقق یافته است.

۴- نتایج به­دست آمده از تحلیل منظر فرآیندهای داخلی از سوال دوم تحقیق نشان می­دهد که از ۱۳ شاخص فرآیندهای داخلی که از طریق سوالات ۱ تا ۱۳ پرسشنامه کارمندان سنجش شده­است، در مجموع ۶۹/۶۵ درصد اهداف تعیین شده تحقق یافته است که با میانگین به­دست آمده از آزمون T همخوانی دارد. و این نتیجه حاکی از آن است که گمرکات استان آذربایجان شرقی در دیدگاه فرآیندهای داخلی، یعنی فرآیندهایی که برتری یافتن در آن ها بتواند به ارزش­آفرینی برای مشتریان و در نهایت دستیابی به نتایج مالی بهتر منجر شود عملکرد خوبی داشته و سازوکارهای داخلی سازمان، هم­گام با راهبردها جهت برتری در اهداف عملیاتی بوده ­است. این منظر از کارت امتیازی متوازن بر فرآیندهایی تأکید دارد که تاثیر قابل توجهی بر بهبود روابط با مشتریان و دست­یابی به اهداف مالی سازمان دارند که گمرکات استان آذربایجان شرقی توانسته در این منظر نیز موفق عمل کند.

۵- نتایج به­دست آمده از تحلیل منظر رشد و یادگیری در سوال دوم تحقیق نشان می­دهد که گمرکات استان آذربایجان شرقی در شاخص­ هایی از منظر رشد و یادگیری که مقدار عددی آن ها معلوم است با میانگین ۹۴ درصد توانسته­ است که اهداف پیش ­بینی شده را محقق سازد، اما در سایر شاخص ­ها هرچند میانگین درصد تحقق شاخص ­ها ۶۰ درصد ‌می‌باشد ولی چون سطح معنی داری حاصل از آزمون T بیشتر از ۰۵/۰ است؛ پس نتیجه می­گیریم که شاخص­ های رشد و یادگیری در سطح اطمینان ۹۵درصد در گمرکات استان آذربایجان شرقی تحقق نیافته و در این دیدگاه نتوانسته به اهداف خود دست پیدا کند.

    1. Balanced Scorecard ↑

    1. Ward ↑

    1. Conti ↑

    1. Medori, and Steeple ↑

    1. Marr, and Schiuma ↑

    1. The European Fundation for Quality Management ↑

    1. Tangen ↑

    1. ۱ Ahn ↑

    1. ۲ Kaplan & Norton ↑

    1. Millis & Mercen ↑

    1. Wongrassam et al ↑

    1. Olve & Sjostrand ↑

    1. Simons ↑

    1. Creelman & Makhijan ↑

    1. Putu Ni et al ↑

    1. Poister ↑

    1. Niven ↑

    1. Hoque and James ↑

    1. Ziegenfuss ↑

    1. Malina & Selto ↑

    1. Speckpacher et al ↑

    1. Rouse et al ↑

    1. Ittner et al ↑

    1. Davis and Alberight ↑

    1. Soner ↑

    1. ۲۸ Huang ↑

    1. Kerssens et al ↑

    1. Osama ↑

    1. Mikalsen ↑

    1. Seagull ↑

    1. Leung et al ↑

    1. Nair ↑

    1. Sharma et al ↑

    1. StatoilHydro ↑

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...