حقیقت و یگانه (۱۳۸۷)، در پژوهش خود تحت عنوان نقش مدیریت سود بر محتوای اطلاعاتی سودها در خصوص پیش‌بینی سودهای آتی نشان دادند که قیمت جاری سهام شرکتهایی که بیشتر اقدام به مدیریت سود کردند ،حاوی اطلاعات کمتری درباره سودها و جریان‌های نقدی آتی بوده است.‌بنابرین‏ مدیریت سود بیشتر به قصد تحریف و نه انتقال اطلاعات محرمانه مدیریت انجام شده است.

نمازی و همکاران(۱۳۹۰)، این تحقیق بررسی رابطه بین کیفیت حسابرسی و مدیریت سود است جهت تعیین کیفیت حسابرسی از دو معیار اندازه مؤسسه‌ حسابرسی و دوره تصدی حسابرس و به منظور محاسبه مدیریت سود از مدل تعدیل شده جونز استفاده شده است. همچنین در این پژوهش تعداد ۶۱ شرکت در دوره زمانی ۱۳۸۰- ۱۳۸۶مورد آزمون قرار ‌گرفته‌اند. فرضیه های تحقیق حاضر این بود که بین اندازه و دوره تصدی مؤسسه‌ حسابرسی و مدیریت سود رابطه وجود دارد. نتایج نشان می‌دهد که بین اندازه حسابرس و مدیریت سود رابطه مثبت ولی غیر معنی دار و بین دوره تصدی حسابرس و مدیریت سود رابطه مثبت و معنی­دار وجود دارد.

موسوی و کشاورز(۱۳۹۰)، در تحقیق خود به بررسی رابطه بین عوامل ساختار سرمایه و ریسک سیستماتیک پرداختند برای این منظور داده های مورد نیاز این پژوهش از ۹۹ شرکت فعال در بورس اوراق بهادار تهران در دوره زمانی ۱۳۷۸- ۱۳۸۶ جمع‌ آوری گردید. در این تحقیق ریسک سیستماتیک به سه طبقه بالا، متوسط و پایین تقسیم شد. و عوامل ساختار سرمایه مؤثر بر تأمین مالی از طریق بدهی های بلند مدت و کوتاه مدت ‌بر اساس سه تئوری توازی ایستا ، ترتیب هرمی(سلسله مراتب) و جریان نقد آزاد انتخاب ‌شده‌اند. تحقیق حاضر شامل شش فرض بوده که نتایج حاصل نشان می‌دهد شر کت های با ریسک متوسط و پایین بنوبت از بدهی های کوتاه مدت و بلند مدت بیشتر استفاده می‌کنند و شر کت های با ریسک بالا نسبتاً بیشتر از بدهی های بلند مدت نسبت به بدهی های کوتاه مدت استفاده می‌کنند. از این رو شر کت های با ریسک بالا تمایلی به بالا بردن تامین مالی از طریق سهام عادی ندارند. از این گذشته نتایج نشان می‌دهد که شرکت های با ریسک بالا نسبتاً به وسیله مفروضات تئوری ترتیب هرمی متأثر شده ا ند و همچنین شر کت های با ریسک متوسط به وسیله مفروضات جریان نقد آزاد تحت تاثیر قرار ‌گرفته‌اند.

مشکی و فتاحی(۱۳۹۱)، در این تحقیق، به ارتباط بین محافظه کاری حسابداری و ریسک کاهش قیمت سهام با بهره گرفتن از داده های تاریخی ۱۱۶ شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در طول سال‌های ۱۳۸۵ تا ۱۳۸۹ پرداختند. نتایج تحقیق آن ها، حاکی از وجود رابطه منفی و معنی دار بین دوره های کاهش قیمت سهام و درجه محافظه کاری شرکت های نمونه آماری مورد مطالعه می‌باشد. به عبارت دیگر، در طول دوره تحقیق شرکت هایی که رویه های محافظه کارانه تری را در گزارشگری مالی خود اعمال نموده اند، کمتر با ریسک کاهش قیمت سهام مواجه ‌شده‌اند. در تحقیق حاضر اندازه شرکت به عنوان متغیر کنترلی در الگوی آزمون فرضیه وارد گردید که رابطه معنی داری بین آن با متغیر وابسته تحقیق مشاهده نشد.

۲-۱۸- نگاره ای از خلاصه­ تحقیقات انجام شده

سال

انجام

تحقیق

خلاصه نتایج تحقیق

هنگامی که شفافیت سودهای گزارش­ شده کم باشد، استفاده کنندگان صورت‌های مالی به احتمال کمتری به کشف مدیریت سود موفق می­شوند

که متغیرهای بتای حسابداری، تغییرات سود، رشد، اندازه، نسبت پرداخت سود، نسبت جاری، اهرم مالی، نسبت پوشش بهره و اهرم عملیاتی بیش از ۵۷% تغییرات ریسک سیستماتیک را تبیین می‌کنند.

شرکت بزرگ حسابرسی با مدیریت سود پایین در سال های قبل، بعد و حتی جاری SEO دارای رابطه است

هنگامی که رویه ­های افشا با شفافیت کمتری صورت بگیرد، مدیریت سود می ­تواند منجر به بهبود قیمت سهم شده و به اعتبار گزارشگری مالی خدشه­ای وارد نمی­کند.

بانک­ها می ­توانند با افزایش شفافیت و کاهش عدم تقارن اطلاعاتی، تامین مالی خود را راحت­تر کنند.

بانک­ها می ­توانند با افزایش شفافیت و کاهش عدم تقارن اطلاعاتی، تامین مالی خود را راحت­تر کنند.

۲۰۰۷
راتنوسکی

بررسی تاثیر شفافیت سود در مدیریت ریسک بانک

عدم شفافیت اطلاعات مالی با افشای اطلاعات کمتر در ارتباط است، به علاوه شرکت هایی که دارای صورت های مالی غیر شفاف هستند، بیشتر در معرض ریسک سقوط سهام قرار می گیرند.

۲۰۰۹
هوتن

و

همکاران

رابطه بین عدم شفافیت گزارشگری­مالی و ریسک سقوط قیمت سهام

در شرایط وجود عدم تقارن اطلاعاتی، توانایی محافظه کاری برای کاهش ریسک سقوط آتی قیمت سهام بیشتر است.

۲۰۱۰
کیم

و

زهانگ

به بررسی رابطه بین محافظه کاری حسابداری و ریسک سقوط قیمت سهام

انحراف اطلاعات حسابداری ایجاد شده از طریق محافظه کاری می‌تواند شرایط را برای تحریف بیشتر اطلاعات توسط مدیرمحیا سازند.

۲۰۱۰
لی

ارتباط ذخیره مطالبات مشکوک الوصول ، محافظه کاری و مدیریت سود

شرکت هایی که به وسیله حسابرسان ۴ بزرگ حسابرسی می‌شوند دارای سطح اقلام تعهدی اختیاری پایین تری هستند

۲۰۱۰
زنگین

و

اوزکان

رابطه بین کیفیت حسابرسی و مدیریت سود را در صورت های مالی میان دوره ای

عدم شفافیت سود و حساسیت جریانات نقدی عملیاتی منجر به افشا نکردن اخبار بد می شود و ریسک سقوط قیمت سهام ار افزایش می‌دهد.

۲۰۱۲
چنگ

و

همکاران

بررسی رابطه بین عدم شفافیت سود، جریانات نقدی و ریسک کاهش قیمت سهام

فقط نوع مؤسسه حسابرسی با اقلام تعهدی اختیاری ارتباط دارد.

۱۳۸۵
یزدانیان

بررسی اثربرخی از سازکارهای حاکمیت شرکتی بر مدیریت سود در ایران

فقط نوع مؤسسه حسابرسی با اقلام تعهدی اختیاری ارتباط دارد.

۱۳۸۵
یزدانیان

بررسی اثربرخی از سازکارهای حاکمیت شرکتی بر مدیریت سود در ایران

۱۱

مدیریت سود بیشتر به قصد تحریف و نه انتقال اطلاعات محرمانه مدیریت انجام شد است.

۱۳۸۷
حقیقت

و

یگانه

نقش مدیریت سود بر محتوای اطلاعاتی سودها در خصوص پیش‌بینی سودهای آتی

۱۲

بین اندازه حسابرس و مدیریت سود رابطه مثبت ولی غیر معنی دار و بین دوره تصدی حسابرس و مدیریت سود رابطه مثبت و معنی­دار وجود دارد.

۱۳۹۰
نمازی

و

همکاران

بررسی رابطه بین کیفیت حسابرسی و مدیریت سود

۱۳

شرکت های با ریسک بالا نسبتاً به وسیله مفروضات تئوری ترتیب هرمی متأثر شده ا ند و همچنین شر کت های با ریسک متوسط به وسیله مفروضات جریان نقد آزاد تحت تاثیر قرار ‌گرفته‌اند.

۱۳۹۰
موسوی

و

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...