پیتر کریستنس در سال ۲۰۰۵ به بررسی نقش کیفیت سود در تنظیم قراردادها می پردازد . وی کار خود را با طرح این سؤال آغاز می‌کند که چه ویژگیهایی باعث می‌گردد تا سود یا سایر اطلاعات معیار مناسبی برای اندازه گیری عملکرد شرکت باشد ؟ برای اندازه گیری عملکرد شرکت چه اقلامی بایستی در سود یا سایر اطلاعات حسابداری گنجانده شود ؟ در پاسخ ‌به این سؤال لازم است که بین نقش سود ( یا سایر اطلاعات حسابداری ) برای ارزیابی ( پیش‌بینی کردن ) و انعقاد قرارداد تفاوت قائل شد(پیترو همکاران ۲۰۰۴)[۳۹].

اگنوا[۴۰]در سال ۲۰۰۸ در پژوهش خود به بررسی رابطه بین کیفیت اقلام تعهدی با بازده سهام پرداخت و نشان داد که بین کیفیت اقلام تعهدی با بازده آتی سهام ارتباط منفی و معناداری وجود دارد.

هیر شیفر[۴۱]و همکاران در سال ۲۰۰۹ درتحقیقی به بررسی رابطه بین اقلام تعهدی و جریان های نقدی با اندازه بازده سهام پرداختند. طبق یافته های آن ها ارتباط مثبت زیادی بین اندازه اقلام تعهدی با بازده سهام وجود دارد؛ ضمن اینکه بین اندازه جریان های نقدی با بازده سهام ارتباط منفی وجود دارد.

زو ژاوهی راندال[۴۲] در تحقیق خود نشان دادند که شرکت های با سطح اقلام تعهدی پایینتر نسبت به شرکت های دارای سطح اقلام تعهدی بالاتر دارای بازده سهام مورد انتظارکمتری هستند. آن ها اظهار می دارند که این یافته ها با تحقیقاتی که نشان می‌دهد شرکت های دارای اقلام تعهدی کمتر ریسک بیشتری دارند، در تناقض است.

آلوک[۴۳] و دیگران در سال۲۰۰۹ در تحقیقی به بررسی کیفیت سود و ضریب پاسخ سود زمانی که افزایش های باثبات در سودها همراه با افزایش های باثبات در درآمدها می‌باشند ، می پردازند . آن ها فرض کردند زمانی که رشد سودها همراه با افزایش درآمدها باشد ، در مقابل کاهش هزینه ها ، سودها دارای کیفیت بالاتری می‌باشند . رشد سود ناشی از درآمد به نظر می‌رسد که باثبات تر باشد . چرا که درآمد محرک ارزشمند و کلیدی بوده و رشد آن اغلب نشان دهنده استراتژی متمایز محصول می‌باشد . برخلاف کاهش هزینه ها که رویکردی انفعالی و محدود بوده ، افزایش درآمدها یک رویکرد تغییر گرا و نامحدود می‌باشد . همچنین مدیریت سود از طریق درآمدها مشکل تر از هزینه ها می‌باشد . علاوه بر این ، چون کیفیت سود مربوط به ارزش گذاری است (برای مثال پنمن) ، محققین پیش‌بینی کرده‌اند شرکتهایی که دارای رشد سود همراه با درآمد می‌باشند ، از ضریب پاسخ سود بالاتری برخوردار هستند . سودهای شرکت‌های با افزایش درآمد نسبت به شرکت‌های با رشد همراه با کاهش هزینه برخوردار می‌باشند . سودهای شرکت‌های با افزایش درآمد نسبت به شرکت‌های با کاهش هزینه ، از ثبات بیشتری برخوردار بوده و سودهای آن ها کمتر توسط اقلام تعهدی مدیریت می‌گردند . همچنین شرکت‌های با افزایش درآمد عملکرد عملیاتی آتی بالاتری دارند .

بیشتر تحقیقات انجام شده ویژگی‌ها و صفات سودها و سایر متغیرهای حسابداری را که برای ارزیابی مفید می‌باشند را مورد آزمون قرار داده‌اند . اغلب این تحقیقات سری های زمانی صفات اطلاعات حسابداری در ارتباط با توانایی آن ها در پیش‌بینی متغیرهای مربوط به ارزش را مورد توجه قرار داده‌اند . از جمله این صفات می توان به سودهای غیر دائمی (موقتی) اشاره کرد مانند سود (زیان) اوراق بهادار قابل داد و ستد ، سود (زیان) حاصل از تسعیر ارز خارجی که باعث کاهش توانایی سودهای جاری در پیش‌بینی سودهای آتی و کاهش کیفیت سود می‌گردد یا می توان به اشتباهات در برآورد تعهد شده ها اشاره نمود که در دوره های آتی تحقق نمی یابند ، مانند اشتباهات در برآورد حسابهای مشکوک الوصول . این اشتباهات باعث اختلال در پیش‌بینی شده و به نوبه خود موجب کاهش کیفیت و سودمندی سود برای ارزیابی کردن می‌گردد . هم سودهای موقتی و هم اشتباهات در برآورد تعهد شده ها باعث کاهش ثبات سودها (کاهش کیفیت سود) گردیده و با توجه به اینکه ثبات برای پیش‌بینی و ارزیابی مناسب می‌باشد ، موجب عدم ایفای نقش ارزیابی سود می‌گردند . اما آیا این مباحث و نتایج جهت استفاده از سودهای حسابداری برای قراردادهای انگیزشی حقوق و پاداش مدیریت صادق می‌باشند ؟(پترسون ۲۰۰۹)[۴۴].

تحقیقات زیادی در اقتصاد و حسابداری به بررسی رابطه بین صفات معیارهای اندازه گیری عملکرد و قراردادهای انگیزشی بهینه پرداختند. از جمله این پژوهش‌ها ، تحقیق پیتر کریستنس در سال ۲۰۰۵ می‌باشد . در این تحقیق نقش سودها در تنظیم قراردادها از طریق محاسبه خودهمبستگی سودهای حسابداری مورد آزمون قرار می گیرند . این خود همبستگی به وسیله ثبات ، اجزای موقتی و برگشت پذیر (تعهدی) سود تعیین می شود . در این پژوهش تأثیر تغییرات این اجزا – که منجر به تغییر در کیفیت سود می‌گردد در تنظیم قرار دادها مورد آزمون قرار می‌گیرد . نتایج این تحقیق نشان می‌دهد که کاهش اجزای غیر دائمی ، کاهش اجزای برگشت پذیر و افزایش ثبات سود برای ارزیابی مطلوب اما برای تنظیم قراردادها نامطلوب می‌باشد .

۲-۳-۱-۲) تحقیقات داخلی مرتبط با کیفیت سود

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...