دانلود متن کامل پایان نامه ارشد – برای ایجاد تصویری مثبت و دوستدار محیط زیست از خود در دیگران (همان منبع، ص۵۷۸) – پایان نامه های کارشناسی ارشد |
خرید محصولات سبز
تأثیرات اجتماعی
داشتن نگرش زیست-محیطی
داشتن نگرانی زیست-محیطی
میزان مسئولیت پذیری اجتماعی
اثربخشی ادراک شده رفتارهای زیست محیطی
نگرانی از تصویر شخصی
میزان خطر ادراک شده مشکلات زیست-محیطی
(شکل ۱-۱) مدل مفهومی تحقیق (لی،۲۰۰۸)
۱-۹) تعاریف مفهومی و عملیاتی متغیرهای تحقیق
۱-۹-۱) تعاریف مفهومی[۱۰]
بیان مسأله به صورت مبهم و غیر دقیق، به جای اینکه پژوهشگر را به منابع اطلاعاتی مناسب و صحیح هدایت کند، موجب گمراهی او می شود. هنگام بیان مسأله، پژوهشگر باید پدیده های مورد پژوهش را روشن سازد و دقیقاً مشخص کند که مفاهیم و نمادهای مورد استفاده در مسأله دارای معانی خاصی هستند یا خیر. درهرصورت، پژوهشگر موظف است که واژه های مطرح شده در مسأله را معین و دقیق تعریف کند. برای این تعریف میتوان از دانشنامهها، فرهنگ لغات، فرهنگنامه های آماری، روانشناسی و تربیتی استفاده کرد. گاهی اوقات پژوهشگر ممکن است به پژوهشهایی که در گذشته انجام شدهاست، مراجعه کند (دلاور،۱۳۹۱، ص۵۴).
۱-۹-۱-۱) تأثیرات اجتماعی زیست محیطی: تأثیر اجتماعی از تأثیرگذاری اطرافیان و نزدیکان مانند پدر ومادر، اقوام و آشنایان و دوستان نزدیک هر شخص است که بر رفتار و تصمیمات او نقش دارد (لی،۲۰۰۸،ص۵۷۷).
۱-۹-۱-۲) نگرش زیست محیطی: نگرش زیست محیطی معمولاً به عنوان یک قضاوت شناختی نسبت به ارزش حفاظت از محیط زیست درک می شود (همان منبع، ص۵۷۷).
۱-۹-۱-۳) نگرانی های زیست محیطی: نگرانی های زیست محیطی اشاره به یک نگرش تاثیرگذار دارد که میتواند نگرانیها، محبتها، دوست داشتنها، تنفرهای افراد در مورد محیط زیست باشد (همان منبع،ص۵۷۴).
۱-۹-۱-۴) درک اهمیت مشکلات محیط زیستی: باور مصرف کنندگان به اینکه خطرات مشکلات زیست محیطی، زندگی شخصی آن ها را تهدید می کند (همان منبع، ص۵۷۴).
۱-۹-۱-۵) درک افراد از مسئولیت اجتماعی: مجموعه ای از کنشهای فرد در جامعه نسبت به محیط زیست است که در یک طیف وسیع از احساسات، تمایلات، و آمادگیهای خاص برای رفتار نسبت به محیط زیست را شامل می شود (همان منبع، ص۵۷۷).
۱-۹-۱-۶) درک اثر بخشی رفتار زیست محیطی: درک این مسئله که عمل هر فردی می تواند متفاوت و متمایز باشد و بر یک نتیجه کلی تأثیر داشته باشد، می تواند بر تصمیم به خرید محصولات سبز مؤثر باشد (همان منبع،ص۵۷۸).
۱-۹-۱-۷) نگرانی از تصویر شخصی : تلاش برای ایجاد تصویری مثبت و دوستدار محیط زیست از خود در دیگران (همان منبع، ص۵۷۸).
۱-۹-۲) تعاریف عملیاتی[۱۱]
در تعاریف عملیاتی برای معین کردن مفاهیمی که در حیطههای ذهنی و احساسی و نگرشی قرار دارند بسیار مهم هستند. عملیاتی کردن یک مفهوم یا تعریف عملیاتی آن از طریق دقت در ابعاد و خصوصیات رفتاری متعلق به آن مفهوم و طبقه بندی کردن آن ابعاد به عناصر قابل مشاهده و قابل اندازه گیری میسر است. تعریف عملیاتی با مشخص کردن اینکه پژوهشگر برای اندازه گیری متغیر، باید چه کاری انجام دهد متغیر را تعریف می کند و به آن مفهوم میدهد(دلاور،۱۳۹۱، ص۴۳).
در این تحقیق، تعاریف عملیاتی متغیرها به صورت زیر میباشد:
۱-۹-۲-۱) تأثیرات اجتماعی زیستمحیطی: تأثیر اجتماعی درجهای از تأثیرگذاری اطرافیان و نزدیکان مانند پدر ومادر، اقوام و آشنایان و دوستان نزدیک هر شخص است که بر رفتار و تصمیمات او نقش دارد (لی، ۲۰۰۸، ص ۵۷۹). سوالات ۶-۱ پرسشنامه مربوط به این متغیر است.
۱-۹-۲-۲) نگرش زیست محیطی: معیارهای سودمند بودن یا سودمند نبودن ارزشهای مسائل زیست محیطی از طریق قضاوتهای بر مبنای ارزش، شناخت، آگاهی و منطق در افراد نسبت به مسائل زیست محیطی (همان منبع، ص۵۷۹). سوالات ۱۳-۷ پرسشنامه مربوط به این متغیر است.
۱-۹-۲-۳) نگرانیهای زیست محیطی: درجهای از درگیری احساسی افراد نسبت به موضوعات زیست محیطی که به خود نسبت می دهند مانند نگرانی درمورد وخیم شدن کیفیت زیستمحیطی شهر و یا تفکر در مورد بهبود کیفیت زیستمحیطی شهر (همان منبع، ص۵۷۹). سوالات ۱۷-۱۴پرسشنامه مربوط به این متغیر است.
۱-۹-۲-۴) درک اهمیت مشکلات محیط زیستی: میزانی که هر فرد در رابطه با درک مسائل مربوط به محیط زیست به خودش نسبت میدهد و با توجه به معیارهای ترس از تهدیدات ناشی از مشکلات زیست محیطی، سنجیده می شود (همان منبع، ص۵۷۹). سوالات ۲۲-۱۸پرسشنامه مربوط به این متغیر است.
۱-۹-۲-۵) درک افراد از مسئولیت اجتماعی: میزانی که هر فرد در رابطه با مسئولیتهای اجتماعی و احساس مسئولیت خود نسبت به محیط زیست به خودش نسبت میدهد (همان منبع، ص۵۷۹). سوالات ۲۸-۲۳ پرسشنامه مربوط به این متغیر است.
۱-۹-۲-۶) درک اثر بخشی رفتار زیست محیطی: درجهای از میزان تأثیرگذاری هر فرد که به خود نسبت میدهد و درک نقش متمایز هر فرد (همان منبع، ص۵۷۹). سوالات ۳۲-۲۹ پرسشنامه مربوط به این متغیر است .
۱-۹-۲-۷) نگرانی افراد از تصویر شخصی: تصویری که هر فرد از نظر به روز بودن و متفاوت و جذاب بودن خود در ذهن دیگران انتظار دارد (همان منبع، ص۵۸۰). سوالات ۳۵-۳۳ پرسشنامه مربوط به این متغیر است.
۱-۹-۲-۸) خرید سبز: توجه به برچسبهای محصولات دوستدار طبیعت در هنگام خرید. تمایل به خرید محصولات سبز با توجه به بالا بودن قیمت آن نسبت به سایر محصولات. ترجیح دادن محصولات سبز تحت هر شرایطی (همان منبع، ص۵۸۰). سوالات ۳۸-۳۶ پرسشنامه مربوط به این متغیر است .
۱-۱۰) قلمرو تحقیق
۱-۱۰-۱) قلمرو موضوعی
این پژوهش در علم مدیریت و از شاخه بازرگانی با گرایش بازاریابی سبز است که به بررسی عوامل تأثیرگذار بر خرید محصولات سبز در بین جوانان می پردازد.
۱-۱۰-۲) قلمرو زمانی:
محدوده ی زمانی این پژوهش فصل پاییز سال ۱۳۹۳ را شامل می شود.
۱-۱۰-۳) قلمرو مکانی:
قلمرو مکانی این پژوهش محدود به شهر رشت میباشد.
۱-۱۱)جمع بندی فصل اول :
فصل اول هر گزارش تحقیقی به کلیات تحقیق اختصاص دارد. در این فصل تصویری کلان از مسئله و دغدغه ذهنی محقق، ضرورت و اهمیت پژوهش، سوالات پژوهش و نوعشناسی و روششناسی تحقیق، معرفی جامعه آماری و نمونه آماری و روش گرد آوری داده ها و تعریف واژگان تحقیق صورت میپذیرد. این فصل به خواننده کمک می کند تا درک بهتری از تحقیق به دست آورد و به محقق کمک می کند تا چارچوب تحقیق خود را روشنتر نماید.
فصل دوم
ادبیات و پیشینه تحقیق
۲-۱ ( مقدمه:
فرم در حال بارگذاری ...
[پنجشنبه 1401-10-01] [ 06:45:00 ب.ظ ]
|