۳)( Arnaud Debrung , 2008) در مقاله ای به نام “تاثیر بازاریابی ویروسی” این نوع بازاریابی بر پایه اینترنت به ما اجازه می‌دهد تا مصرف کننده را تحت نظر داشته باشیم و واکنش آن ها را در طول فرایند تصمیم گیری آگاه شویم.

۴) (Schmitt ,1999)در مقاله ای به عنوان “بازاریابی تجربی” هشت نوع مختلف تجربه را که بازاریابان می‌توانند برای مشتریانشان خلق کنند از یکدیگر متمایز می‌سازد :تجربه حسی (احساس کردن)، تجربه تاثیر گذار(لمس کردن) تجربه های ادراکی خلاق (فکر کردن ) ، تجربه های فیزیکی ، رفتارها و سبک های زندگی (عمل کردن) ، و تجربه های اجتماعی که از ارتباط با گروه مرجع و یا نوعی فرهنگ به دست می‌آید (مربوط بودن)

۵) (Codeluppi , 2001) در مقاله ای تحت عنوان ” بازاریابی خرد وکلان ” بیان می‌کند که فروشگاه به همراه اینترنت ، مهمترین محدوده رأی‌ ارتقای بازاریابی حسی است در حقیقت مصرف کنندگان زمان زیادی را صرف خرید می‌کنند.

۶) (Albatin , 2009) در مقاله ای تحت عنوان ” پیدایش بازاریابی ویروسی به عنوان واسط جدید در رسانه های اجتماعی ” بیان می‌کند که فیلمی که برای بازاریابی ویروسی مرغ های خود ایجاد کرده به تنهایی برابر تمام بازاریابی های دیگر آن ها کارامد بوده است.

۱-۵) بیان اهمیت انجام تحقیق (اهمیت نظری-اهمیت کاربردی):

۱-۵-۱)اهمیت نظری:

امروزه اینترنت فرم جدیدی از بازاریابی ویروسی را به وجود آورده و که این امر تنها بواسطه ی سهولت انتشار اطلاعات میسر شده است. اصطلاح «بازاریابی ویروسی» توسط استیو جوستون (ابداع کنند هات میل) خلق شد.

وی بازاریابی ویروسی را این‌گونه تعریف می‌کند: «هر استراتژی که افراد را تشویق کند تا یک پیام بازاریابی را برای دیگران ارسال کنند و پتانسیلی برای رشد، ارائه و نفوذ پیام فراهم آورند.» با این وجود، دیگر محققان دیدگاه محدودتری نسبت به بازاریابی ویروسی دارند و بر این باور هستند که بازاریابی ویروسی نسخه الکترونیکی گسترش شفاهی توصیه های مردم است که دریافت اینترنت بنیان را گسترش می‌دهد (ویلسون، ۲۰۰۲).[۱] همچنین می‌توان افزود که بازاریابی ویروسی عبارت است از تکنیک‌های بازاریابی که به دنبال استفاده از فرصت شبکه های اجتماعی برای افزایش تصاعدی در هوشیاری نسبت به مارک تجاری می‌باشد و این کار از طریق فرایند ویروسی شبیه آنچه که ‌در مورد یک بیماری اپیدمیک اتفاق می‌افتد می‌باشد. بازاریابی ویروسی از طریق شبکه اینترنت بسیار مفید عمل می‌کند و می‌تواند به تعداد بسیار زیادی از افراد سرعت دسترسی پیدا کند (مایندکامت، ۲۰۰۶)[۲]. بازاریابی ویروسی، حوزه های بازاریابی متعددی را پوشش می‌دهد. برای مثال کایکاتی[۳]، بازاریابی ویروسی را به عنوان کلینیک بازاریابی پنهان دسته‌بندی می‌کنند. در حالی که بازاریابی پنهان در حوزه بازاریابی، موضوع تازه است. مفهوم بازاریابی، با تبلیغات و عناصر بندهای بازاریابی سنتی مرتبط است (دابل و همکاران، ۲۰۰۵).[۴] اما بازاریابی ویروسی، در میان سیل نوظهور بازاریابی در حوزه بازاریابی الکترونیکی جای دارد. حوزه بزرگ دیگری که بازاریابی ویروسی با آن در تناسب است حوزه ارتباطات بازاریابی می‌باشد. این رویکرد بر گسترش پیام و خصوص یات ویروسی آن تأکید دارد (ولکر، ۲۰۰۲)[۵].اگر هر بازاریابی را بتوان به جنگ تشبیه کرد در این صورت می‌توان بازاریابی ویروسی را جنگ میکروبی نامید. زیرا افکاربه سرعت و سهولت منتشر می‌شوند و تقریباً هیچ‌چیز نمی‌تواند جلوی انتشار آن ها را بگیرد. پس از پیمودن مرزها در سراسر دنیا همه‌گیر می‌شوند و به ناگاه می‌توان دید که همه

مردم در سرتاسر دنیا در حال توجه و صحبت کردن درباره موضوعی واحد می‌باشند (سیلورمن، ۲۰۰۱)[۶]. البته باید توجه داشت که ‌در مورد تمامی وب‌سایت‌ها و محصولات نمی‌توان از بازاریابی ویروسی استفاده کرد. به عنوان مثال اگر وب سایتی کار بازاریابی در زمینه فروش تراکتور را انجام می‌دهد مسلماًً نمی‌توان استفاده از تراکتور را به شکل ویروسی انجام داد (لوینسون، ۲۰۰۷).[۷]

۱-۵-۲)اهمیت کاربردی:

سیستم فروشی که برای محصولات آدیداس در شرکت باورس در نظر گرفته شده بازاریابی شبکه ای[۸] است که بازاریابی ویروسی و دهان به دهان را در خود دارد و توسط نمایندگان فروش یا همان افرادی که با بازاریابی ویروسی جذب سیستم شده اند صورت گرفته و این زنجیره بازاریابی ویروسی توسط آن ها ادامه می‌یابد که از طریق شبکه های اجتماعی مثل فیس بوک و ارتباطاتی که افراد با یکدیگر دارند رخ می‌دهد و اصل مهم بازاریابی ویروسی نیز ارتباطات است. استراتژی بازاریابی ویروسی که به بیانی دیگر تبلیغات شفاهی الکترونیکی[۹] نیز نامیده می‌شود به طور اساسی از طریق کانال‌های اینترنتی، مانند ایمیل انتشار می‌یابد( اسکات، ۲۰۰۸)[۱۰]. مفهوم شفاهی بر آن دسته ارتباطات غیررسمی بین افراد که در ارتباط با محصولات و خدمات رخ می‌دهد، دلالت دارد. این ارتباط بسته به سطوح رضایت افراد، می‌تواند مثبت یا منفی باشد( ایوانس و همکاران، ۲۰۰۶ ).[۱۱] در مقایسه با انواع دیگر ارتباطات بازاریابی، زمانی که روش شفاهی رخ می‌دهد، انتشار اطلاعات و تقسیم آن بین افراد، سرعت می‌گیرد. در مقایسه با ارتباطات شفاهی مثبت، ارتباطات شفاهی منفی، تأثیر بیشتری بر رفتار و دیدگاه افراد دارد( سولومون، ۲۰۰۴)[۱۲].

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...