مقالات و پایان نامه های دانشگاهی – چکیده فارسی: – پایان نامه های کارشناسی ارشد |
۵-۵- پیشنهادات برای تحقیقات آتی : ……………………………………………………………………………………………۱۶۰
پیوست ها :………………………………………………………………………………………………………………………………….
منابع و ماخذ: ………………………………………………………………………………………………………………………………
منابع فارسی:………………………………………………………………………………………………………………………………..
منابع انگلیسی:………………………………………………………………………………………………………………………………
چکیده انگلیسی: …………………………………………………………………………………………………………………..
چکیده فارسی:
صنایع کوچک و متوسط، یکی از اصلی ترین ارگانهای اقتصاد جهان کنونی هستند تا حدی که از آن به عنوان قلب اقتصاد جهان امروز یاد می شود. امروزه نقش بنگاه های کوچک و متوسط در رشد و توسعه کشورها در سراسر جهان شناخته شده است و در نتایج مطالعات، تحقیقات و گزارشهای رسانه های گوناگون بر آن تأکید می شود زیرا حدود ۹۹ درصد از بنگاهها را بنگاههای کوچک و متوسط تشکیل میدهند و درحدود نیمی از تولید ناخالص داخلی کشورها متعلق به این بنگاههاست(محمدرضا سعادت-۱۳۹۰).همچنین این سازمانهای نقش بسیار مؤثری در رونق اقتصادی ،کارآفرینی اشتغالزایی و رفع معضل بیکاری ، توزیع ثروت در جامعه و کاهش فقر ، توسعه محلی و منطقه ای دارند. اینترنت نیز از جمله ابزاری است که تمامی افراد دنیا بدون واسطه با یکدیگر مرتبط نموده است و تاثیر بسزایی در برقراری ارتباط افراد و سازمانها با یکدیگر دارد.
زیر ساخت تحولات پیچیده دنیای امروز را فناوری اطلاعات و تجارت الکترونیکی تشکیل میدهد . صرف نظر از اهمیت تجارت الکترونیک ، نقش بنیادین آن در پیشرفت و توسعه ی کشورها آن را به فناوری راهبردی وزیر بنایی مبدل کردهاست . در حقیقت تجارت الکترونیک برای کشورهای در حال توسعه اهمیتی مضاعف دارد . (اشتریان ۱۳۸۹)یکی از راه های بهبود وضعیت اقتصادی درکشور ، توجه بیشتر به گسترش وتوسعه صنایع کوچک و متوسط و ایجاد زیر ساختهای تجارت الکترونیک میباشد که از موارد ضروری در حمایت از آن شرکتها است. درحقیقت تجارت الکترونیک به عنوان راهکاری در جهت بهبود وضع فروش ،بازاریابی و ارائه خدمات مناسب به مصرف کنندگان و در نهایت رضایت مندی مشتری را در پی خواهد. مهمترین مسئله مورد طرح در این پایان نامه شناسایی عواملی میباشد که تاثیر بسزایی در به کارگیری تجارت الکترونیک در توسعه مؤسسات کوچک و متوسط دارند و در نهایت پیشنهاداتی درخصوص برطرف نمودن عوامل ارائه گردد
این تحقیق با انجام مطالعه میدانی، به بررسی و شناسایی عوامل تاثیر گذاری می پردازد که نقش اساسی در به کارگیری تحارت الکترونیک در SME دارند. داده های آماری از طریق پرسشنامهای جمع آوری شدهاند و روایی پرسشنامه از طریق پیشآزمون و مشورت با خبرگان و پایایی آن نیز بهوسیله آلفای کرونباخ تأیید گردیدهاست. جامعه آماری این پژوهش ، مؤسسات کوچک و متوسط مستقر در تهران میباشد. .این پژوهش بر اساس داده های جمع آوری شده در نیمه دوم سال ۱۳۹۲ از نمونه ای متشکل از ۸۷ نفر از مدیران و مالکان شرکتهای کوچک و متوسط مستقر در مراکز رشد انجام شده است.
عوامل تاثیر گذار در به کارگیری تجارت الکترونیک به سه دسته فنی،سازمانی و محیطی تفکیک گردیده و دسته فنی بهنوبه خود به جنبه های زیر ساخت تکنولوژی، تخصص و توانایی کارکنان، تفکیک و دسته سازمانی به جنبه های علاقه مندی مدیریت ،حمایت مدیریتی ،ادراک مدیریتی ،باورها و اقدامات سازمانی و نگرش سازمانی تفکیک گردیده و همچنین دسته سوم نیز که دسته محیطی میباشد به جنبههای رضایت مندی مشتری،تبلیغات و بازاریابی ،رقابت پذیری سازمانی،صنعت رقابتی،کیفیت کالا و خدمات جدید،افزایش فروش و ایجاد فرصتهای جدید است.
برای تشریح متغیرهای جمعیتشناختی از تحلیل توصیفی بهره گرفتهایم و برای پاسخ به سئوالات تحقیق از تحلیل عاملی اکتشافی، آزمون فریدمن، میانگین و میانگین رتبهای استفاده کردهایم.
نتایج آزمونهای آماری نشان داد که هرکدام از عوامل شناسایی شده به نوبه خود در به کارگیری تجارت الکترونیک در SME ها تاثیر گذار میباشد همچنین در اولویت بندی، ابتدا عوامل محیطی سپس عوامل سازمانی و در نهایت عوامل ساختاری تاثیر گذار میباشند
بدیهی است نتایج این تحقیق باعث شناخت مشکلات و عوامل تاثیر گذار در بگارگیری تجارت الکترونیک میگردد که به اصلاح مسیر آتی و در نهایت افزایش به کارگیری تجارت الکترونیک و شکوفایی شرکت های کوچک و متوسط خواهد انجامید و همچنین برای محققینی که قصد پژوهش در این حوزه را دارند، مفید و اثربخش میباشد.
کلید واژه ها :عوامل سازمانی ، عوامل بازار ، ویژگیهای خاص تجارت الکترونیک ، بلوغ الکترونیکی ، شرکت های کوچک و متوسط
فصل اول
کلیات تحقیق
مقدمه:
امروزه نقش بنگاه های کوچک و متوسط در رشد و توسعه کشورها در سراسر جهان شناخته شده است و در نتایج مطالعات، تحقیقات و گزارشهای رسانه های گوناگون بر آن تأکید می شود زیرا حدود ۹۹ درصد از بنگاهها را بنگاههای کوچک و متوسط تشکیل میدهند و درحدود نیمی از تولید ناخالص داخلی کشورها متعلق به این بنگاههاست(محمدرضا سعادت-۱۳۹۰)
سازمانهای کوچک و متوسط در رونق اقتصادی، توسعه فناوری و کارآفرینی نقش بسیار مؤثری دارند. این بنگاه ها به علت ویژگیهای خاص خود ، از جمله اشتغالزایی و رفع معضل بیکاری ، توزیع ثروت در جامعه و کاهش فقر ، توسعه ی محلی و منطقه ای ، تأمین تولیدات مورد نیاز کشورها و تربیت نیروی انسانی مورد نیاز صنــــایع و بنگاه های بزرگ و پرورش یک جامعه با فضای کارآفرینی و ارتقا سطح جامعه و… دارای کارکردهای منحصر به فردی هستند و به عنوان یک عامل حیاتی جهت دستیابی به اهداف گسترده توسعه جوامع (بلاخص کشورهای در حال توسعه) محسوب میشوند. چالش های قابل توجهی در ورود و شکل گیری SME ها و شرکتهای نوپا start up) ) به عرصه اقتصادی وجود دارد .
سازمان بینالمللی کار (ILO) معتقد است محیط سیاستگذاری مناسب میتواند عامل مهمی در ایجاد اشتغال بیشتر و بهتر )در ابعاد کمی و کیفی ( از طریق توسعه بنگاه های کوچک باشد. برای توسعه این سازمان ها باید زیر ساختهای لازم را ایجاد کرد .
با توجه به اینکه کشور ما داری جمعیت جوان بالایی است که این نیروهای جوان اغلب تحصیل کـــرده و از فارغ التحصیلان دانشگاهی میباشند و از معضل بیکاری رنج میبرند ، این شرکت ها میتوانند نیروی کار بالایی را جذب کرده وقسمت بزرگی از بخش خصوصی را تشکیل دهند از این رو یکی از راه های بهبود وضعیت اقتصادی درکشور ، توجه بیشتر به گسترش وتوسعه صنایع کوچک میباشد .
فرم در حال بارگذاری ...
[پنجشنبه 1401-10-01] [ 06:47:00 ب.ظ ]
|