مقالات و پایان نامه ها – ۲-۵- خلاصه فصل – پایان نامه های کارشناسی ارشد |
هانگ، ماسولی و استول[۴۴](۱۹۹۶) اثر شوکهای قیمت نفت بر بازار سرمایه آمریکا را آزمون کرده اند، آن ها در چارچوب مدل خودرگرسیونبرداری(VAR) به آزمون روابط پویا میان قیمت روزانه آتی نفت و بازده سهام پرداختند که به یک رابطه منفی بین بازده سهام و تغییر در قیمت آتی نفت دست یافتند، در واقع آن ها با بهره گرفتن از داده های ماهانه ۱۹۹۰-۱۹۷۰ رابطه بین بازده آتی نفت و بازده سهام آمریکا را بررسی و به شواهدی مبنی بر رابطه معنیدار بین این دو دست نیافتند.
سادورسکی[۴۵](۱۹۹۹)، با استفاه از داده های ماهانه ۱۹۹۶-۱۹۴۷ تحت یک مدل خود رگرسیون برداری (VAR) رابطه بین قیمت نفت، نرخ بهره، تولیدات صنعتی، شاخص قیمت مصرف کننده و بازار سهام را بررسی کرد. وی نشان داد که هردوی قیمت نفت و نوسانات قیمت نفت نقش مؤثری در رابطه با بازار سهام بازی میکنند، وی همچنین نتیجه گرفت که شوکهای منفی نفتی بیش از شوکهای مثبت در بازار سهام تأثیر میگذارند.
یونگهو و وونگ[۴۶](۲۰۰۳) به بررسی نوسانهای قیمت نفت بر اقتصاد سنگاپور پرداختند. آن ها با بهره گرفتن از روش همتجمعی و نیز تابع عکسالعمل تحریک، تأثیر نوسانهای قیمت نفت را بر GDPو تورم مورد بررسی قراردادند. نتایج مطالعات آن ها نشان می دهند که اگرچه پارامترهای مدل معنیدار نیستند، اما شوکهای وارده بر قیمت نفت باعث خروج متغیرهای مذکور از تعادل شده و باعث بیثباتی فضای فعالیتهای اقتصادی سنگاپور شده است.
سادورسکی (۲۰۰۳)، در مطالعه ای با بهره گرفتن از داده های ماهانه و روزانه طی دوره زمانی ژوئن ۱۹۸۶ تا دسامبر ۲۰۰۰، به بررسی ارتباط بین شوکهای نفتی و شوکهای قیمتی و شاخص قیمت سهام تکنولوژی پرداخت. نتایج حاصل از این مطالعه ارتباط مثبت و معنیدار این شوکها را بر شاخص قیمت سهام تکنولوژی در آمریکا را تأیید می کند.
پارک و راتی[۴۷] (۲۰۰۸) با بهره گرفتن از مدل ( VAR) و داده های مربوط به ۱۳ کشور اروپایی و آمریکای برای دوره (۱۹۸۶الی۲۰۰۵) به این نتیجه دست یافتند که پاسخ بازار سرمایه به شوکهای نفتی بستگی به این دارد که کشور صادرکننده خالص نفت باشد یا واردکننده نفت. بر اساس نتایج این تحقیق بازده بازار سهام در کشورهایی مانند نروژ که صادرکننده خالص نفت هستند با قیمت نفت رابطه مثبت دارند و رابطه بازده بازار سهام و قیمت نفت در کشورهای واردکننده نفت رابطه منفی است.
جامازی و الوی[۴۸] (۲۰۱۰) با به کارگیری مدل ترکیبی مارکف- سویچینگ خود رگرسیون برداری(MS-VAR) اثر شوکهای قیمت نفت بر بازده سهام کشورهای ژاپن، فرانسه و انگلیس در دوره ۱۹۸۹ الی ۲۰۰۷ را بررسی نمودند. آن ها یافتند که شوکهای قیمت نفت اثر منفی بر بازده سهام دارند.
بروداستاک و فیلیز[۴۹] (۲۰۱۴) طی مقالهای در مورد همبستگی متغیر زمانی بین تأثیرات قیمت نفت از انواع مختلف (شامل تأثیرات: طرف عرضهای، تقاضای کل و تقاضای خاص بازار نفت) و بازده بازار سهام شواهد جدیدی به دست آوردند، آن ها نمونه خود را از سال ۱۹۹۵ تا ۲۰۱۳ انتخاب کردند که در این تحقیق شاخص های بازار سهام کل را از دو کشور چین و آمریکا در نظر گرفتند. آن ها به این نتیجه دست یافتند که نحوه پاسخدهی بازار سهام به قیمت نفت با گذر زمان متفاوت است، و دریافتند که قیمت نفت تأثیرات مهمی بر بازار سهام این کشورها می گذارد و طبق نتایج کشور چین در مقایسه با آمریکا از انعطافپذیری بیشتری نسبت به تغییرات قیمت برخوردار است.
۲-۵- خلاصه فصل
این فصل که به مبانی نظری و پیشینه تحقیق اختصاص داشت مطالب نظری آن از دو بخش تشکیل شده بود که بخش اول شامل اطلاعات مربوط به بازده سهام بود و بخش دوم مربوط به مطالبی در مورد نوسانات قیمت نفت میباشد. پس از بیان مبانی نظری، پیشینه تحقیق در دو بخش داخلی و خارجی شرح داده شده است، که مطالب مطرح شده در بخش پیشینه تحقیق در واقع مربوط به بیان و تحلیل تحقیقات انجام شده توسط سایر محققین در مورد ادبیات موضوع میباشد.
فصل سوم
روش تحقیق
۳-۱- مقدمه
برای کشف مجهولات و یافتن پاسخ سؤالات باید از روش تحقیق مناسب و مرتبط استفاده شود. روش شناسی تحقیق، شیوه تحقیقات علمی را در اختیار پژوهشگر علم و دانش قرار میدهد. انتخاب روشهای مناسب تحقیق و استفاده از ابزارهای لازم برای گردآوری داده ها یکی از عوامل مهم موفقیت تحقیقات است. هر تحقیق فرآیندی علمی و روشمند است که طی آن پژوهشگر تلاش میکند تا برای یک مسئله پاسخی نظری پیدا کند و یا برای حل مشکل واقعی در دنیای علمی راهکاری یابد (دلاور، ۱۳۸۰).
روش تحقیق وسیله یا طریقه تعیین این امر است که چگونه یک گزاره تحقیق مورد تأیید قرار گرفته یا رد میشود. به عبارت دیگر، روش تحقیق چهارچوب عملیات یا اقدامات جستجو گرایانه برای تحقق هدف پژوهش جهت آزمودن فرضیه یا پاسخ دادن به سؤالات تحقیق را فراهم میآورد (بازرگان، ۱۳۸۲). انتخاب روش انجام تحقیق بستگی به اهداف و ماهیت موضوع پژوهش و امکانات اجرایی آن دارد. بنابرین هنگامی میتوان در مورد روش انجام تحقیق تصمیم گرفت که ماهیت موضوع پژوهش، هدفها و نیز وسعت دامنه آن مشخص باشد. به عبارت دیگر، هدف از انتخاب روش تحقیق آن است که محقق مشخص نماید، چه شیوه و روشی را اتخاذ نماید تا هر چه دقیقتر، آسانتر، سریعتر و ارزانتر به پاسخهای مورد نظر دست یابد (خاکی، ۱۳۸۹). در فصل اول به تشریح کلیاتی درباره موضوع پژوهش پرداخته، و در فصل دوم این تحقیق چارچوب نظری و پیشینه تحقیق تشریح گردیده است. لذا فصل سوم به بررسی متدلوژی تحقیق (روش شناسی تحقیق) اختصاص داده می شود. بدین منظور ابتدا روش تحقیق تشریح، و سپس سؤالات و فرضیه های تحقیق بیان گردیده و در ادامه به معرفی قلمرو تحقیق، جامعه و نمونه آماری، روش نمونه گیری، روش جمع آوری اطلاعات، ابزار اندازه گیری، روشهای تجزیه و تحلیل داده های آماری پرداخته و در نهایت قائده رد یا پذیرش فرضیههای تحقیق اشاره شده است.
۳-۲- روش تحقیق
فرم در حال بارگذاری ...
[پنجشنبه 1401-10-01] [ 05:45:00 ب.ظ ]
|