بالا رفتن سطح آگاهی اجتماعی ، رشد فکری و تغییر سلیقه مردم از یک طرف و رشد سطح درآمد و افزایش جمعیت و تمایل به مصرف ، بهتر زیستن از طرف دیگر مسأله تبلیغ را به شدت تحت تأثیر قرار داده است . تبلیغ به معنای رساندن پیام ، شناساندن امری به دیگران یا امری را خوب یا بد وانمود کردن است و پیام‌های دیداری و گفتاری را شامل می شود که برای ترویج عقیده یا محصولی از طرف دیگر منبع به وسیله کانال‌های تبلیغی به ‌گروه‌های خاصی یا به کل جامعه منتقل می‌گردد و برای آن پول پرداخت می شود (دی موجی[۳۱]، ۲۰۱۳).

زیرا گیرنده پیام فرد نیست بلکه ‌گروه‌های مختلف اجتماعی ، مخاطبان آگهی هستند . تبلیغات در خدمات اهداف گوناگونی است و در رشته‌های مختلف تولید و خدمات به کار گرفته می شود . همچنین از رسانه های مختلف پخش و ‌منتشر می شود و مخاطبان مختلفی را هدف قرار می‌دهد. او باید مشتریان هدف را مشخص ‌و درباره عادات خاص مطالعه ، شنیدن و مسافرت آن ها تحقیق کند و هماهنگ با آن وسیله نشرمناسب را انتخاب نماید (رامو[۳۲] و همکاران،۲۰۰۸). با اینکه در دنیای امروز امکانات شناخت و شناساندن نسبت به قرن گذشته به مراتب بیشتر شده است، برجسته سازی و شاخص قرار دادن موضوعی خاص وجلب افکار عمومی و نفوذ در ذهن وقلب دیگران مشکل تر و پیچیده تر گردیده است. تا سالیان متمادی توجه اصلی مدیران به مسأله تولید وسپس فروش بود اما در دهه های اخیر تأکید بر بازاریابی مورد توجه قرار گرفته است و در واقع داشتن مشتری از داشتن چیزی برای فروش مهمتر است ، به عبارت دیگر ایجاد بازار از تولید خود محصول ‌مشکل‌تر است (دایر[۳۳]،۲۰۰۸). فعالیت‌های اصلی شرکت های تجاری کنونی ایجاد بازار است. در این راستا تبلیغات برای معرفی محصول ، آگاهی دادن و ارائه اطلاعات صحیح و کامل در خدمت بازاریابی و جلب مشتری قرار گرفته است. تبلیغات بخشی از فعالیت‌های بازاریابی است که باید با ماهیت تسهیل کنندگی و پیشبردی با دیگر فعالیت‌های طراحی شده به صورت همامنگ عمل کند (دی موجی، ۲۰۱۰).

۲-۶-۱-۱ تبلیغات بازرگانی:

تبلیغات بازرگانی یک فرایند ایجاد ارتباط با مشتریان است به طوری که با تکیه بر مزایا و محاسن و ویژگی‌های مثبت یک کالا ، خدمت یا بنگاه بازرگانی به مددهنر و خلاقیت ، در افکار و روحیات مشتریان بالقوه یا احتمالی نفوذ و رسوخ نموده و آن ها را نسبت به انتخاب یا خرید کالا یا خدمات معینی تشویق و ترغیب نماید. یکی از اجزاء و زیر مجموعه های فعالیت‌های بازرگانی[۳۴] و تبلیغات بازرگانی بازاریابی است و هر اقدامی در این مورد باید با اهداف و سیاست‌های کلی بنگاه و اهداف و سیاست‌های بازاریابی آن هماهنگ باشد . برای درک بهتر وظیفه تبلیغات ،ارائه توضیح زیر مفید خواهد بود . هر بنگاه تولیدی یا خدماتی درجریان فعالیت‌های روزمره خود دارای اهداف ، محدودیت ها ،امکانات و بالاخره شکل بندیهای متغیری است که با تغییر در آن ها کالا یا خدمتی را تولید و توزیع می کند. اهداف یک بنگاه معمولاً در بالاترین سطوح تصمیم گیری تعیین وبه مدیران اجرایی ابلاغ می- شود. محدودیت های یک بنگاه عمدتاًً قانونی، حقوقی، مالی، اجتماعی و سیاسی است (دی موجی، ۲۰۱۰).

همچنین وضعیت رقابت نیز ایجاد کننده محدودیت در زمینه سهم بازار و ایجاد فعالیت است. متغیرهایی که نوعاً با تغییر در آن ها، عملیات بازرگانی یک بنگاه تنظیم می شود شامل صفات و مشخصات کالا ، کیفیت کالا، بسته بندی ، زمان تحویل ، گارانتی،قیمت، روش های توزیع وبالاخره تبلیغات و اطلاع رسانی است.

متاسفانه تبلیغات در کشور ما چندان که باید از منظر علمی، دقیق و زیبایی شناختی مورد بررسی قرار نگرفته است و به دلیل ساده انگاری ساختار آن احتمالاَ هر فردی حتی بدون تخصص برآن مبادرت می ورزد.

۲-۶-۲-۲ تعامل درونی برون دادهای اطلاعاتی سازمان

تبلیغات تلویزیونی نه تنها نحوه استفاده ما را از دیگر رسانه های ارتباطی تحت تأثیر قرار می‌دهد، بلکه بر نحوه حیات، رفتار و جهان بینی ما نیز اثر می‌گذارد. ارائه مؤثر تبلیغات تلویزیونی اگر با درک متقابل بینندگان و احترام به حقوق و شان آن ها در تبلیغ هم‌راستا باشد قطعا مؤثر واقع خواهد شد (رابینسون[۳۵]، ۲۰۰۹)

۲-۶-۲-۳ اهداف تبلیغات بازرگانی:

اهداف تبلیغات: کسب تمایلات آرای در جهت رضایت دلخواه خود، قانع کردن مخاطب، تأمین منافع سازمان با تأثیرگذاری و نفوذ و تسلط بر مخاطب است. در واقع هیچگاه بحث تفاهم منافع متقابل در اندیشه تبلیغات نیست.در تبلیغات به دنبال حرکتی خروشان- روحیه‌ای هیجان‌آلود- التهاب ذهنی- فهم یک طرفه و دلخواه سازمان می‌باشد

بحث پیام و هدف سه محور دارد. ۱- اهداف ۲- مسئولیت ۳- سیاست‌گذاری

    1. اهداف: تعامل با مخاطب- تأمین منافع سازمان با مخاطب- ایجاد حفظ و تداوم روابط از مهمترین اهداف روابط عمومی است. اعتناء مخاطب تأمین منافع سازمان تأثیر و نفوذ و تسلط بر مخاطب مهمترین اهداف تبلیغات است.

    1. مسئولیت: روابط عمومی مسئولیت اجتماعی دارد تا در برابر افکار عمومی جامعه پاسخ‌گو باشد ولی تبلیغات بیشتر مسئولیت اقتصادی و منافعی در برابر سازمان داشته و نسبت به سازمان پاسخ‌گو است روابط عمومی مسئولیت تفاهم دوطرفه است. ( نیک گهر، ۱۳۵۷، ص ۸۹) همیشه به دنبال روابط پایدار بوده ولی تبلیغات بیشتر جنبه مسئولیت فروشی و کسب درآمد و ‌در همه زمینه‌های سیاسی- اقتصادی- اجتماعی- فرهنگی دارد هدف روابط عمومی منافع فوری را در آثار آینده پیگیری می‌کند ولی در تبلیغات تکنیکها برای کسب درآمد جمع و نگهداری خریداران وسایل اقتصادی- سیاسی- اجتماعی- فرهنگی می‌باشد ( گاهی هم آدم خرید و فروش می‌کنند که جنبه سیاسی دارد ) گاهی تبلیغات ایجاد مقاومت می‌کند اندیشه را خودباخته می‌کند.

  1. سیاست‌گذاری: روابط عمومی به دنبال سیاست‌گذاری دراز مدت می‌باشد لذا با مطالعات تحقیقات و پژوهش‌ها کار را انجام داد. و یک شبه تصمیم نمی‌گیرد چون روابط عمومی به دنبال همکاری و ارتباط و تعامل با مخاطبین است تبلیغات برنامه‌ریزی کوتاه و زود هنگام برای رسیدن به منافع بوده لذا سیاست‌گذاری به صورت مدون و مشخص ندارد. (هائو[۳۶]،۲۰۱۴).

هدف از تبلیغ فقط شناساندن کالا نیست و مؤسسات بازرگانی هرگز بی نیاز از تبلیغ نیستند زیرا فروش هرگز به نقطه اشباع نمی رسد. تبلیغات می‌تواند اهداف متفاوتی داشته باشدکه اهم آن ها به قرار زیر است :

۱- ازدیاد نوع مصرف: تبلیغات باعث افزایش تنوع در مصرف می‌گردد.

۲- ازدیاد مقدار خرید : کالاهای کوچک را می توان در بسته های بزرگ چندین عددی فروخت که در مصرف کل مؤثر است.

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...