فایل های مقالات و پروژه ها | فرضیه دومدر سطح اطمینان ۹۵ درصد تحقیق تأیید می شود – 7 |
۷۳۵۱۷۴/۲۸۹۵۱۱/۱۲Cمقدار ثابت
۱۲۰۵/۰۵۵۵۳۰۷/۱۶۰۲۹۳۲/۹GROWرشد۰۳۷۱/۰۰۸۹۸۶۸/۲۶۲۹۳۲۵/۱OCFجریان وجوه نقد عملیاتی۰۲۰۲/۰۳۲۹۵۳۸/۲۸۲۷۱/۱۴۵NDACاقلام تعهدی غیراختیاری۴۵۸۳/۰۷۴۲۲۸/۰-۸۳۲۷۸/۲۴-DACاقلام تعهدی اختیاری۰۱۷۲/۰۳۹۰۸۷۵/۲۳۰۶۶۱/۸۹DAC×GROWرشد در اقلام تعهدی اختیاریF=503/9 F(p-value)=000/0AdjR2= 69/7% D.W= 108/2 تعداد مشاهدات:۵۱۱
با توجه به اطلاعات جدول فوق آماره F برابر ۵۰۳/۹ و سطح معنیداری آن ۹۹ درصد میباشد که بیانگر معنیدار رگرسیون میباشد. همچنین آماره دوربین واتسون برابر ۱۰۸/۲ بوده و نشان دهنده عدم وجود خودهمبستگی بین متغیرهای مدل میباشد.
جدول شماره ۴-۷: نتایج آزمون فرضیه دوم برای اقلام تعهدی اختیاری منفی
مدل مورد استفاده:
R = α۰ + α۱GROW + α۲OCF + α۳NDAC + α۴DAC + α۵DAC*GROW + ε
حالت چهارم: اقلام تعهدی اختیاری منفی (DAC<0)
t(p-value)
t
ضریب
علامت اختصاری
عنوان متغیر
۲۰۷۹/۰
۲۶۱۱۹۴/۱
۳۵۳۹۱۹/۴
C
مقدار ثابت
۰۰۰۲/۰
۷۹۷۰۰۵/۳
۲۵۸۱۹/۲۳
GROW
رشد
۷۲۲۸/۰
۳۵۴۸۶۷/۰
۲۲۳۸۷۴/۰
OCF
جریان وجوه نقد عملیاتی
۰۷۶۱/۰
۷۷۷۴۷۳/۱
۸۷۵۹/۱۰۹
NDAC
اقلام تعهدی غیراختیاری
۸۷۴۲/۰
۱۵۸۴۱۸/۰
۶۵۵۶۹۸/۱
DAC
اقلام تعهدی اختیاری
۷۲۲۸/۰
۳۵۴۸۹۱/۰-
۷۶۵۶۸/۱۵-
DAC×GROW
رشد در اقلام تعهدی اختیاری
F=07/7 F(p-value)=000/0AdjR2= 9/5% D.W= 883/1تعداد مشاهدات:۴۸۰
همان طور که در جدول شماره ۴-۷ نشان داده شده است، آماره F برابر ۰۷/۷ میباشد و در سطح ۹۹ درصد معنیدار میباشد که بیانگر معنیدار بودن رگرسیون میباشد. همچنین آماره دوربین واتسون برابر ۸۸۳/۱ بوده و نشان دهنده عدم وجود خودهمبستگی میباشد.
به منظور آزمون فرضیه دوم از اطلاعات جدولهای ۴-۶ و ۴-۷ استفاده میگردد. اطلاعات جدول ۴-۵ نشان میدهدضریب متغیر DAC برابر ۸۳/۲۴- و سطح معنیداری آن برابر ۴۵۸۳/۰ میباشد اما ضریب متغیر DAC×GROW برابر ۳۰۶/۸۹ و سطح معنیداری آزمون برابر ۰۱۷/۰ میباشد که بیانگر سطح معنیداری ۹۵ درصد میباشد. همان طور که مشاهده میگردد ضریب متغیر DAC برای شرکتهای با رشد بالا برابر ۴۷۶/۶۴ (۸۳/۲۴ – ۳۰۶/۸۹) و برای شرکتهای با رشد پایین برابر ۸۳/۲۴- میباشد. بنابرین با توجه، به سطح معنیداری متغیر DAC×GROW میتوان نتیجه گرفت که تاثیر اقلام تعهدی اختیاری مثبت بر بازده در شرکتهای با رشد بالا نسبت به شرکتهای با رشد پایین بیشتر میباشد. بنابرین،با توجه به نتایج به دست آمده فرضیه دومدر سطح اطمینان ۹۵ درصد تحقیق تأیید می شود.در جدول ۴-۷ به منظور به دست آوردن اطلاعات اضافی در رابطه با فرضیه دوم، از مشاهدات مربوط به اقلام تعهدی اختیاری منفی استفاده گردیده است.اطلاعات این جدول نشان میدهد ضریب متغیر DAC برابر ۶۵۵/۱ و سطح معنیداری آن برابر ۸۷۴۲/۰ میباشد اما ضریب متغیر DAC×GROW برابر ۷۶۵/۱۵- و سطح معنیداری آزمون برابر ۷۲۲۸/۰ میباشد. همان طور که مشاهده میگردد ضریب متغیر DAC برای شرکتهای با رشد بالا برابر ۱۱/۱۴- (۷۶۵/۱۵ – ۶۵۵/۱) و برای شرکتهای با رشد پایین برابر ۶۵۵/۱ میباشد. هرچند که هیچکدام از متغیرهای DAC و DAC×GROW معنیدار نشده اند اما بالاتر بودن شیب مربوط به شرکتهای با رشد بالا نسبت به شیب مربوط به شرکتهای با رشد پایین در راستای تأیید فرضیه دوم میباشد.این نتیجه نشان میدهد که بازار نسبت به اقلام تعهدی اختیاری مثبت واکنش بیشتری نسبت به اقلام تعهدی اختیاری منفی نشان میدهد.
همان طور که در جدول شماره ۴-۶ مشاهده میگردد ضریب متغیر DAC برای شرکتهای با رشد پایین برابر ۸۳/۲۴- و معنیدار نمی باشد و با بازده رابطه معکوس دارد در حالی که این ضریب برای شرکتهای دارای رشد برابر ۴۷۶/۶۴ (۸۳/۲۴ – ۳۰۶/۸۹) میباشد که این نشان دهنده توجه بیشتر بازار به اقلام تعهدی اختیاری مثبت در شرکتهای با رشد بالا میباشد از طرفی متغیر DAC برای شرکتهای با رشد پایین در جدول ۴-۷ برابر ۶۵۵/۱ و برای متغیرDAC×GROW برابر ۷۶۵/۱۵- میباشد و معنیدار نمی باشد که این موضوع نیز نشان دهنده توجه بیشتر بازار به اقلام تعهدی اختیاری مثبت نسبت به اقلام تعهدی اختیاری منفی میباشد، زیرا درصورتی که متغیر DAC×GROWدر جدول ۴-۷ معنیدار میگردید به دلیل ادغام شدنمشاهدات مربوط به این دو متغیر در کل، احتمالاً فرضیه اول میبایست رد شود لذا نتیجه به دست آمده نشان میدهد به اقلام تعهدی اختیاری در شرکتهای دارای رشد بالا توجه بیشتری میگردد.این نتیجه با مطالعه روبین و وو(۲۰۱۴) مشابه میباشد.
۴-۳-۲٫ آزمون فرضیه سوم
هدف از آزمون فرضیه سوم بررسی تاثیر اقلامتعهدی اختیاری بر جریانهای نقدی آتی در شرکتهای با رشد بالا در مقایسه با شرکتهای با رشد پایین میباشد. بنابرین فرض صفر و فرض مقابل به صورت زیر مطرح میباشند.
H0: تاثیر اقلام تعهدی اختیاری بر جریانهای نقدی آتی در شرکتهای با رشد بالا در مقایسه با شرکتهای با رشد پایین بالاتر نیست.
H1: تاثیر اقلام تعهدی اختیاری بر جریانهای نقدی آتی در شرکتهای با رشد بالا در مقایسه با شرکتهای با رشد پایین بالاتر است.
مدل مورد استفاده برای آزمون فرضیه سوم به صورت زیر میباشد.
OCFt+1 = α۰ +α۱GROW + α۲OCF + α۳NDAC + α۴DAC + α۵GROW*DAC+ α۶R + α۷SALES + α۸ΔSALES +α۹SIZE + α۱۰B/P + α۱۱Price+ ε
در این مدل نیز همانند مدل قبل در صورتی که۴α<4 + α۵α باشد بدین معنی است که ضریب DAC برای شرکتهای با رشد بالا از ضریب DAC برای شرکتهای با رشد پایین بیشتر است و این یعنی تاثیر اقلام تعهدی اختیاری بر روی جریان نقدی آتی در شرکتهای با رشد بالا نسبت به شرکتهای با رشد پایین بیشتر است. در ادامه به بررسی نتایج حاصل از مدل فوق در جدول شماره ۴-۸ میپردازیم.
جدول شماره ۴-۸: نتایج حاصل از آزمون فرضیه سوم
OCFt+1 = α۰ +α۱GROW + α۲OCF + α۳NDAC + α۴DAC + α۵GROW*DAC+ α۶R + α۷SALES + α۸ΔSALES +α۹SIZE + α۱۰B/P + α۱۱Price+ ε
t(p-value)
t
ضریب
علامت اختصاری
عنوان متغیر
۰۰۹/۰
۵۹۲/۲
۴۷۰/۰
C
مقدار ثابت
۱۷۱/۰
۳۶۹/۱-
۱۸۶/۰-
GROW
رشد
۰۰۰/۰
۱۵۴/۱۲
۳۲۵/۰
OCF
جریان وجوه نقد عملیاتی
۸۴۴/۰
۱۹۶/۰-
۲۱۲/۱-
NDAC
اقلام تعهدی غیراختیاری
۹۳۳/۰
۰۸۳/۰
۰۳۴/۰
DAC
اقلام تعهدی اختیاری
۹۷۰/۰
۰۳۷/۰-
۰۲۳/۰-
DAC×GROW
رشد در اقلام تعهدی اختیاری
۵۰۸/۰
۶۶۱/۰-
فرم در حال بارگذاری ...
[پنجشنبه 1401-10-01] [ 06:40:00 ب.ظ ]
|