در تحقیقی با عنوان “خوش بینی و عزت نفس در نوجوانان دختر: نقش سبک های هویت” که با هدف تعیین روند تحول سبک های هویت در دختران ۱۲ تا ۱۸ ساله و رابطه آن با خوش بینی و عزت نفس انجام شد.روش این پژوهش پس رویدادی بود و ۱۳۸ نفر از مجموع ۹۴۳۸ نفر دانش آموز دختر پایه های اول راهنمایی تا چهارم متوسطه شهر بجنورد با روش نمونه برداری تصادفی چند مرحله ای انتخاب شدند. داده ها با روش های آمار توصیفی و تحلیل واریانس یک راهه و دو راهه تحلیل شد.نتایج نشان داد میانگین خوش بینی و عزت نفس دختران دارای سبک هویت اطلاعاتی در سنین مختلف، بیشتر از سایرین است. میزان خوش بینی دختران در سنین مختلف با یکدیگر تفاوت نداشت اما بر اساس سبک هویتی، در میزان خوش بینی آن ها تفاوت مشاهده شد(تنهای رشوانلو، ۱۳۹۱)

۲-۳-۲٫ پیشینه خارجی

افشا

سینگ­وی و دسای در سال ۱۹۷۱ تحقیقی را تحت عنوان تجزیه­وتحلیل تجربی کیفیت افشای مالی شرکت­های امریکایی انجام دادند. به نظر این محققین، افشای اطلاعات شرکت­ها می ­تواند شکل­های مختلفی داشته باشد و گزارش سالانه به سهام‌داران شکل مهمی از افشای ادواری شرکت است. سینگ­وی با تحقیق خود به نتایج زیر دست یافت:

۱-شرکت­های بزرگ نسبت به شرکت­های کوچک از کیفیت افشای بهتری برخوردارند.

۲-شرکت­هایی که تعداد سهام‌داران بیشتری داشته باشند، از کیفیت افشا بهتری برخوردارند.

۳-شرکت­هایی که توسط مؤسسات حرفه­ای بزرگ حسابرسی می­شوند نسبت به شرکت­هایی که توسط مؤسسات کوچک حسابرسی می­شوند از کیفیت افشا بهتری برخوردارند(Sing vey and Desai,1971).

هیل در سال ۲۰۰۱ تاثیر افشا اختیاری شرکت بر روی هزینه سرمایه مورد انتظار حقوق صاحبان­سهام را مورد بررسی قرار داد و بیان کرد که کیفیت افشا همچون هزینه سرمایه حقوق صاحبان­سهام ذاتاً ذهنی بوده و ارزیابی آن بسیار مشکل است. وی برای محاسبه کیفیت افشا صورت­های مالی، شرکت­های نمونه را برای سال ۱۹۹۷ ‌بر اساس شاخص افشایی شامل سه قسمت زیر از نظر افشا امتیاز بندی نموده است:

    1. اطلاعات طمینه­ای و غیرمالی شامل ۱۰ قلم و مجموعاً ۲۰ امتیاز

    1. تجزیه­وتحلیل روندی و تحلیل­های مدیریتی شامل ۱۱ قلم و ۲۰ امتیاز

  1. اطلاعات مربوط به ریسک مبتنی بر ارزش و پروژه­ای شامل ۹ قلم و ۱۴ امتیاز

هیل ‌به این نتیجه رسید که یک رابطه منفی و بسیار مهم بین کیفیت افشا و هزینه مورد انتظار حقوق صاحبان­سهام وجود دارد (Healy ,2001).

در تحقیقی با عنوان افشای داوطلبانه ‌و ریسک در بازار درحال ظهور که با هدف بررسی ارتباط بین افشای داوطلبانه شرکت­های بزرگ و ریسک سیستماتیک(بازاریا بتا) برای یک نمونه ازشرکت­های فهرست شده مصراست. نتایج به طورکلی یک رابطه منفی بین سطح افشای داوطلبانه وبتا، مطابق باپیش­بینی­های مدل دیفرانسیل اطلاعات و نظریه ­های در موردپیامدهایاقتصادیافزایش افشا نشان داد. نتایج بهم شخص اتمدلو شاخص بازارمورداستفاده به منظور برآورد بتا وابسته هستندونیاز به تحقیقات بیشتر در این زمینه نیاز است(A.G. Hassan& et al ,2011).

در تحقیقی با عنوان تاثیر بازار وعوامل سازمانی درافشای داوطلبانه ‌در شرکت های مصری و با هدف بررسی تاثیر بازار و عوامل سازمانی در سطح افشای داوطلبانه از شرکت های مصری نشان داد که سطح افشای داوطلبانه دربازاردرحال ظهوردرمحدوده مصراز پایین تا متوسط​​است و ارتباط معنا­داری بین سطح افشای داوطلبانه شرکت وکیفیت سود وشدت رقابت وجوددارد.(Ismail and El-Shaib,2012)

در تحقیقی با عنوان تحقیق و تفحص از افشای داوطلبانه توسط شرکت­های کویتی شریعت سازگار که با هدف اندازه ­گیری میزان افشای داوطلبانه در سال ۲۰۰۹ در گزارش سالانه از ۱۰۸ شرکت شریعت سازگار ذکر شده در بورس اوراق­بهادار کویت و بررسی سه دسته از افشای داوطلبانه: کلی، افشای متعارف و اسلامی است.افشای داوطلبانه با بهره گرفتن از یک شاخص خود ساخته شامل ۱۳۲ مورد به طور کلی، ۸۶ برای اندازه ­گیری معمولی و ۴۶ اطلاعات اسلامی بود. گزارش­های سالانه با بهره گرفتن از آمار توصیفی و آزمون tمورد تجزیه­وتحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که میانگین کلی افشای داوطلبانه توسط شرکت­های شریعت سازگار ۱۵درصد اقلام متعارف ۱۷درصد و اسلامی ۱۳درصد است. افشای داوطلبانه از آیتم­های معمولی قابل مقایسه با مطالعات موجود، و بالاتر از آیتم­های اسلامی است. ( Al-Shammari,2013)

در تحقیقی با عنوان اداره امور شرکت­ها و انواع مختلف از افشای داوطلبانه: مدارک و شواهدی از شرکت­های ذکر شده در مالزی که با هدف بررسی تاثیر حاکمیت شرکتی در افشای داوطلبانه از انواع مختلف اطلاعات در گزارش سالانه از شرکت­های مالزی انجام شد، از مدل رگرسیون خطی برای تست ارتباط بین سطح افشای داوطلبانه پنج دسته اطلاعات کلیدی و اداره شرکت­ها مورد استفاده قرار گرفت. در نمونه ۱۰۰ شرکت بیش از سه دوره مختلف اجتماعی و اقتصادی در سال­های ۱۹۹۶، ۲۰۰۱ و ۲۰۰۶ انتخاب شد. نتایج حاصله این است که افزایش قابل توجهی در همه دسته­بندی اطلاعات کلیدی با ارتباط بهتر بین سال­های ۱۹۹۶ و ۲۰۰۱ و یک سطح قابل توجهی پایین­تر از رشد ارتباطات بین سال‌های ۲۰۰۱ و۲۰۰۶ وجود دارد. قدرت و صلابت ساختار حاکمیت شرکتی تحت تاثیر افشای داوطلبانه اطلاعات مربوط به شرکت­های بزرگ و استراتژیک جهت مدیران و مدیریت ارشد، بازارهای مالی و سرمایه، رو به جلو، به دنبال پیش ­بینی و مسئولیت اجتماعی در سال­های ۲۰۰۱ و ۲۰۰۶ ‌می‌باشد .(Ho and Taylor,2013)

در تحقیقی با عنوان اندازه شرکت و افشای داوطلبانه اطلاعات غیرمالی توسط مدیران شرکت های خصوصی در مقابل دولتی که با هدف درک تاثیر اندازه شرکت و وابستگی­های دولتی / خصوصی (وضعیت اشتغال) بر تصمیمات افشای داوطلبانه ‌در مورد اطلاعات غیرمالیمی­باشد. در اینمقالهاز۱۳۶ نفر از مدیران و ۲۴ آیتم غیرمالی استفاده شده است. نتایج تحقیق نشان می­دهد که افشای مثبت به اندازه شرکت مرتبط است. تست اضافی نشان می­دهد که مدیران شرکت­های خصوصی نسبت به نظارت SEC و دیگر فشارهای رقابتی خارجی حساس هستند و همچنین نشان می­دهد که آن ها با فشار تقلیدی به مانند همتایان شرکت عمومی خود رفتار کنند. (Karim& et al ,2013)

امید واری

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...